Puncte de atractie

6 km – Muzeul Satului


3 km – Muzeul Brukental – Muzeul de Istorie - Pta Mare – Centrul Istoric Sibiu – Zidul Cetatii


20 km – Paltinis – zona de munte ideala pentru plimbari in aer liber sau schi in seson


Daca doriti in scurt timp sa cunoasteti o parte importanta a Sibiului va recomnadam o plimbare pe jos de la Villa Santa Maria spre Centru Istoric si inapoi.
Traseul recomandat este de la Villa Santa Maria in maxim 15 minute pe jos pe strada Alba Iulia ve ti ajunge printr o plimbare revigoranta pe Malul Cibinului care va ghideaza direct in piata Cibin – una din cele mai pari piete agroalimentare din Transilvania care ofera produse naturale precum mierea de albine din salcam , brad , tei si altele precum propolis , branza telemea si de burduf direct de la fermieri , zacusca sau castraveti murati productie proprie a celor care o vand si sa nu uitam culorile legumelor , fructelor si florilor ( IN SESON ) care I ti dau impresia a fi in paradis.


Dupa aceasta experienta , str 9 Mai va indreapta catre Podul Minciunilor – Cea mai cunoscută legendă este că podul are urechi și o putere greu de imaginat astfel că, la fiecare minciună auzită, el începe să geamă din toate încheieturile și se prăbușește, aducând mincinosul cu picioarele pe pământ. – construit in 1859 are simbolul de a lega Orasul de sus cu Orasul de jos si totodata este trecerea din Piata mica in Piata Huet. Aici gasiti diverse cafenel cu terase sau restaurant cu specific grecesc , romanesc si Italian.


Turnul sfatului din Pta mica va ajuta sa traversati in Pta Mare , loc unde sunt nenumarate festivaluri , concerte, parade teatrale sau moda , difuzare filme in aer liber, targuri si renumitul Muzeu Brukental precum si glorioasa noastra Primarie cu Centrul de informare turistica.


Mai departe continuati pe str Nicolae Balcescu , singura strada pietonala din Sibiu unde diverse magazine , baruri si restaurante , cofetarii va asteapta toate cu terase sa faceti un repaus bine meritat deoarece a ti parcurs aproximativ trei kilometrii de la Villa Santa Maria pana la capatul strazii Nicolae Balcescu unde puteti lua un taxi , sau continua pe jos catre casa pe str Alba Iulia.

Distante utile

Aeroport 4 km – 10 min cu taxi ( apx. 10 ron )


Gara si Autogara 3 km – 10 min cu taxi ( apx 10 ron )


Prima statie Autobus – 250 m pe jos 5 min


Curs valutar

Vremea in Sibiu

Imagini